Yaşam

Hatay Depremi Sonrası Uzmanlardan Açıklamalar

Kahramanmaraş’ta 6 Şubat’ta meydana gelen iki büyük sarsıntının yaraları sarılmaya devam ederken, 20 Şubat günü saat 20:04 sıralarında Hatay Samandağ’da 6,4 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremin artçı sarsıntısı olarak görülen bu deprem, ne yazık ki Hatay’da bazı binaların hasar görmesine neden oldu.

Depremin ardından gözler konu ile ilgili uzmanların açıklamalarına çevrildi. Uzmanlar, bu depremin beklenen bir sarsıntı olduğunu açıkladı.

İşte uzmanların açıklamaları

prof. Dr. Naci Görür

“Bu bölgede beklediğimiz depremdi. Türkiye sınırları içerisinde Ölüdeniz fayı üzerinde büyük bir deprem beklemiyoruz. Adana’ya bekliyoruz. Orada da bir enerji transferi olabilir. Adana’da dikkatli olmalısınız.”

prof. Dr. Celal Şengör

Celal Şengör’ün açıklamalarını aktaran Fatih Altaylı, “Celal Şengör’ün ne dediğini merak ettiniz. Geçen hafta bu depremi beklediğini söyledi. Beklenmedik değil. Tam da olmasını beklediğimiz yerdeydi. Ayrıntılar henüz net değil, ancak bu şaşırtıcı değil. Kandilli’den detaylı bilgi aldığımda net konuşabiliyorum.” Sözlerini kullandı.

prof. Dr.Cenk Yalıntirak

“Son depremin meydana geldiği bölge, Antakya Grabeni’nin doğu tarafında olup, 2 ile 16 km arasında değişen faylara sahiptir. Bu deprem tekil bir depremdir. Bu bölgedeki 12 fay üzerindeki bu tür depremler, aktarılan gerilmenin ürünüdür (Beyaz nokta, depremin yeridir). Aynısı 7.7 hatasında tekrarlanamaz.”

“7,7 büyüklüğündeki bir depremin ardından 6 büyüklüğündeki depremlerin uzun süre devam edebileceğini, orta ve ağır hasarlı yapılardan kaçınılması gerektiğini dün konuşmuştuk. Bu maalesef iki yılı bulabilir.”

prof. Ahmet Ercan

“Doğu Anadolu ve Ölü Denizler çileden çıktı, herkes konteyner evlerde, arabalarda, çadırlarda yatsın.”

pervari-haber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu