Haber

Öğretmenevi yolsuzluğu davasında ceza talebi

Diyarbakır eski İl Milli Eğitim Müdürü Feysel Taşçıer’in müştekiler arasında bulunduğu, Diyarbakır Öğretmenevi’nde yapılan 250 milyon TL’lik yolsuzlukla ilgili Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim Bir-Sen) eski Diyarbakır İl Başkanı ve Öğretmenevi Müdürü Yunus Memiş’in de aralarında yer aldığı 20 sanığın davasının duruşması görüldü. Diyarbakır 7’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, Memiş ile Müdür Yardımcısı Berin Aksu ve bazı sanık avukatları katıldı.

Duruşmada, davanın 13’üncü celsesinde tüm sanıkların üzerine atılı suçlardan cezalandırılması yönünde mütalaa veren savcının tayini nedeniyle görevlendirilen yeni savcı da tüm sanıkların cezalandırılması yönünde mütalaasını mahkemeye sundu.

4 AYRI SUÇTAN CEZA İSTEMİ

Savcı mütalaasında, Öğretmenevi eski Müdürü Yunus Memiş’in, “Resmi belgede sahtecilik”, “Kamu kurum ve kuruluşlarını zararına dolandırıcılık”, “İhaleye fesat karıştırma” ve “Kişiler arasındaki konuşmaların kaydedilmesi suretiyle hukuka aykırı olarak ifşası” suçlarından cezalandırılmasını istedi. Savcı, Memiş’in ortağı Yusuf Varol için de “Görevi kötüye kullanma” suçundan ceza istedi.

Mütalaada, sanıklardan Öğretmenevi Müdür Yardımcıları ve İhale Komisyonu Başkanı Baver Sungur ile Müdür Yardımcısı Berrin Aksu’nun ise, “Görevi kötüye kullanma” ve “İhaleye fesat karıştırmak”, İhale Komisyonu Başkanı Serkan Batur ve üyeleri Ali Konan ile Eda Polat’ın “İhaleye fesat karıştırma” suçlarından cezalandırılmasının istendi. Mütalaada, ihale komisyonu üyeleri Sertaç Kurşunlukaya ve Tülin Aydos da yine “Görevi kötüye kullanma” ve “İhaleye fesat karıştırmadan” cezalandırılmaları talep edildi.

PROF. DR. ÇELEN’E CEZA İSTEMİ

Mütalaada, sanıklar Eğil Milli Eğitim Müdürlüğü’nde görevli öğretmen Asım Kaya ve Dicle Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kemal Çelen için de “İhaleye fesat karıştırmadan” ceza istendi.

Mütalaada, iş insanları Ahmet Güneş ile Nihat Güneş’e “Görevi kötüye kullanma”, Muzaffer Güneş, Hüseyin Güneş, Remzi Sürek, Mehmet Aydın ve Şeyhmus Mete’ye ise “İhaleye fesat karıştırma” suçlarından ceza talep edildi. Mütalaada, Öğretmenevi Görevlisi Zülküf Memiş’e “İhaleye fesat karıştırma”, ihale komisyonundan Veysel Karadağ’a “İhaleye fesat karıştırma”, Diyarbakır Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Alican Ebedinoğlu için ise “Evrakta sahtecilik” suçundan ceza istendi.

KARAR DURUŞMASI 17 ŞUBAT’TA

Sanık avukatları, mütalaaya karşı savunma yapmak için süre istedi. Avukatların talebini kabul eden mahkeme heyeti, duruşmayı 17 Şubat’a erteledi.

(MEZOPOTAMYA AJANSI)

kavakliderehaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu